Minska skaderisken med förebyggande fastighetsvård

Oavsett om du äger eller förvaltar en fastighet eller sitter i styrelsen i en bostadsrättsförening har du allt att vinna på att kunna ett och annat om förebyggande underhåll. Vi har vårdat Stockholmsfastigheter sedan 1746 och delar gärna med oss av vår specialistkunskap. Tillsammans blir vi skadefria!

Många bostadsrättsföreningar och fastighetsägare i Stockholm är angelägna om att spara tid och pengar med hjälp av ett genomtänkt fastighetsunderhåll. För att släcka kunskapstörsten delar vi regelbundet med oss av vår kompetens inom fastighetsvård.

Lär dig mer om hur du tar hand om fastigheten

Visste du att vi håller kurser i skadeförebyggande åtgärder för bostadsrättsföreningar i Stockholms län ett par gånger om året? Kurserna är välbesökta och är ett ypperligt tillfälle att få svar på frågor som du kanske har gått och grunnat på. Fler användbara tips finns i vår kostnadsfria handbok Förebyggande fastighetsvård där du kan fördjupa dig inom följande områden:

Fastighetsvård eld

Brand
Att hålla ordning och reda i trapphus och källare är ett bra sätt att motverka brand. I handbokens kapitel om brandskador berättar vi varför. Du får också praktiska tips om hur du brandskyddar fastigheten.

Fastighetsvård vattenskador

Vattenskada
Många droppar små tenderar att bli en hel å. Faktum är att vattenläckor från våtutrymmen står över hälften av alla vattenskador som anmäls. Lär dig mer om hur du undviker dem i kapitlet om vattenskador.

Fastighetsvård inbrott

Inbrott
Tillfället gör som bekant tjuven och att inbrottskydda fastigheten är särskilt viktigt i en storstad som Stockholm. I handboken hittar du tips och råd kring vad du kan göra för att slippa ovälkommen påhälsning av tjuvar.

Fastighetsvård snö och is

Snö och is
Snö och is som faller ner från hustak högt upp är ett gissel i Stockholm. Som fastighetsägare är skyldig att övervaka och röja av såväl hustak som gångbanor och trottoarer närmast fastigheten. I handboken berättar vi mer om vad som gäller.

Fastighetsvård ohyra

Skadedjur och ohyra
Om din fastighet har drabbas av skadedjur eller ohyra behövs ofta professionell sanering för att få bukt med problemet. För att hålla skadedjursfritt gäller det att hela tiden ligga steget före med hjälp av förebyggande åtgärder som du hittar i ett särskilt kapitel i handboken.

Fastighetsvård klotter

Klotter
Fastigheter i storstäder lever ett ganska hårt liv och är tyvärr mest utsatta för klotter. I handboken har vi vigt ett helt kapitel till detta tråkiga ämne. Du får också ta del av några smarta knep som skyddar fastigheten och försvårar för klottraren.

Ladda ner handboken gratis här!
Brandkontoret fastighetsvård

Vill du veta mer om fastighetsvård?

Har du funderingar om hur du ska vårda din fastighet på bästa sätt? Tveka inte att kontakta oss så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig.

Tel 08-545 286 00
info@brandkontoret.se